30. 4. 2008

Čarodějnický let - 11. létání: ZELINKA PŘIĎKUMĚ

Tak se nám to konečně podařilo. Už nevzlétáváme, už letíme. Podle středověkého pisatele Tomáše Kempenského "ten, kdo miluje, letí." A my už jsme na ten let po předchozích vzlétnutích přece jen trošičku připraveni, však už bylo načase :-)
Tady u nás, na tzv. prajzské, se tradovalo, že dnešní noc je tak tajemná a magická, že dokonce všechny květiny mají kouzelnou a čarovnou moc. Mezi všemi květinami však vyniká "zelinka přiďkumě". Dívky ji měly v noci čarodějnic a ohňů natrhat na mezích a stráních ještě před východem slunce. Ta kytička byla tak čarovná, že každá dívka, která ji pak při sobě nosila, přivábila každého "synka", hlavně toho svého milovaného, a určitě se pak do roka za něj i vdala.
Ta kytka však měla a má jedinou chybu, sice maličkou, ale podstatnou. Nehledejte ji, protože ji nenajdete. Je vymyšlená, smyšlená, neexistuje.
Bohužel.
Ani kouzelná, magická, čarovná noc ji nevydá.
A kdo ví, jak to je nakonec i s láskou...

11. otázka:
Dnes taková odlehčující, vlastně ani ne otázka, ale maličký úkol - dokázali byste si zelinku Přiďkumě představit a jen tak pro radost ji nakreslit?

A teď mne napadlo - pokud budete chtít, můžete mi představu kytičky poslat mailem a můžeme si tady udělat jen tak pro radost malou galerii... (třeba i anonymní :-))

Žádné komentáře: