13. 7. 2008

Pohádka o stranách

Byla jedna zem, kde vládla ODS, tedy Opravdu Divná Strana. A ta neměla ráda svou rodnou sestřičku, Čertíkovu stranu skromných dárků.
I byl mezi nimi pořád lítý boj o moc v zemi. ODS všechno vyhrávala, strana skromných dárků pana Čertíka naopak prohrávala, dokonce i své věrné členy ztrácela. V boji o královskou moc v té zemi zvítězila nakonec ta strana Divná právě tím, že k sobě přivábila dva členy skromných dárků. Opravdu divné to bylo - možná opravdu jen proto, že ona strana sama tak skromná nebyla... A ještě divnější je, že vždy v důležité chvíli najde se někdo z té Čertíkovy strany, kdo vykašle se na ni a nepřímo přeběhne k té straně druhé s tím, že jí teď sloužit bude.
A co na to samotný pan velký Santa na hradě?
Ten před lítým předvolebním bojem prohlásil, že vládnout nebude ten, kdo díky přeběhlíkům získá více sil. Protože sám však v Opravdu divné straně kdysi šéfem byl, této vládě moc v zemi zpečetil a nikdo se ničemu už ani nedivil.
A tak ta zem strádá neustálými boji a šarvátkami. Čertíkova strana chatrně se brání a Opravdu divná strana nelení a doufá, že vše se zelená, a nikdo jí nebude bránit v tom, jak jen ona vládnout chce a jako jediná jen má.
Co člověku však prostému jen zbývá?
Čekat, kdy snad hloupý Honza přijde odněkud a k životu v té "divné" zemi lidem dodá chuť?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Pak tu máme ještě další tři strany, a ty jsou snad ještě divnější :)

študent

Anonymní řekl(a)...

To nemá chybu... Paní Doktorko, bravo...:-)