4. 3. 2013

Sen a den blbec

Někdy prostě přijde, nikým nepozván, nezván, - prostě den blbec.
Já ho měla dnes.
Začalo to ránem. Vše mi padalo z rukou. Vylila jsem kafe a upadl mi kastrůlek s bramborama.
Při odchodu z domu jsem zakopla o svou vlastní sukni.
Při odchodu z pracovny na přednášku jsem si odskočila na WC a odložila si tam mobil.
Ani ne po pěti minutách, kdy jsem si uvědomila, že jsem ho tam zapomněla, už tam nebyl.
Nutno říct, že to byl čtvrtý mobil od listopadu, který mi byl ukraden.
Mám holt velkou spotřebu.
Při návratu domů jsem rychle probíhala z tramvaje, která jela na zastávku Plynárny, na další, která měla jet na jinou zastávku, ze které mi do minuty měl odjíždět autobus. Šťastná jsem naskočila do tramvaje, která mne zavezla rovněž - na Plynárny. Autobus jsem pak jen viděla mizet v dáli.
Dopsala jsem teď doma u počítače jednu práci, načež se mi počítač vypnul a už nenajel.
Jdu spát....
Ať tento podivný den raději zaspím.

P.S. Ale teď mne napadá - jestli to nebylo vše tím snem, který se mi na dnešek zdál. Jeden můj známý mi v něm postavil pomník, a ne ledajaký, ale rovnou  - Eiffelovku. U nás na kopci. Dal jí jméno Miriamka...:-)))
Takže to nezačalo ránem.... ale tímto nočním snem.

Takže - neměla bych se bát, co dalšího se mi bude zdát?

3 komentáře:

Jindra Planková řekl(a)...

Srdečně zdravím, den blbec jsem pro změnu měla dnes já... A to jsem si říkala, jak je to hrozné, že se mi vše lepí na paty a věci jsou úplně jinak, než bych čekala. Ale ono to tak asi je. A co je podivné. den blbec nastartoval sen, ve kterém jsem viděla umírat jednoho ze svých milovaných kluků. No děs. Úplně se děsím toho, co bude dnes v noci a jaký den bude zítra. Srdečně zdravím a přeji klidnější dny.

Jindra Planková

Unknown řekl(a)...

Hlavu vzhůru zase bude líp. Hold i dnešní svět je krutější. Ale i na Vás tady někdo vždy čeká, kdo Vám nastaví náruč na objetí a pohlazení. Takže hlavu vzhůru a plno optimismu a svět bude hned hezčí. Asi už jste měla mít nějaký lepší mobil :) třeba se Vám podáří taky někdy vyhrát nějakou cenu jako v poslední době mě :D a třeba to příště bude i mobil. S příjemným pozdravem Vám a celé rodině přeji Krásný den a všechno nejlepší k svátku k MDŽ. ;) Víte jak s úsměvem a optimismem, jde vše hned lépe. Proto se dneska chystám na maškarní ples pro dospělé a doufám, že tam zažiju spoustu srandy.

Anonymní řekl(a)...

Jé, paní Prokešová... Omlouvám se Vám. Hrozně moc se Vašemu dni směju, ne že bych byla zlomyslná nebo přejícná zlým dnům druhých lidí... Vůbec ne. V poslední době už 3 měsíce, co je mi dobře v těhotenství se jenom bavím a usmívám a říkám si.... hm, hůř bylo loni dost a dost, depresí bylo dost a dost, breku bylo dost a dost a teď si užívám pěkných chvilek. Je docela možné, že budu za 2 měsíce plakat až přijde zkouškové a nedám zkoušku nebo něco povinného napodruhé. Tak se mi zhroutí svět. Ale do té doby se směju a přijde mi to hrozně smutné, že se lidé neumějí radovat ze dne "blbec". Ale stejně Vás obdivuju. Zdravím Vás. Peťule.