26. 6. 2012

322

Takže jsme u konce hektických dnů. A zkoušení a zápočtů.
Dala jsem si tu práci a spočítala to. Kromě studentů u státnic jsem celkově "měla" 322 studentů. To znamená 322 prací, 322 různých seminárek, které musíte projít a přečíst. A vybavit si 322 "tváří".
Mám v té době e-mailové schránky přímo zavalené e-maily. Nestačím je někdy ani otevírat, natož číst a odpovídat. Nevím jak jiné mé kolegy vyučující, ale mne to hodně stresuje. A někdy se stává, že mi student či studentka napíše, že předevčírem psali email a nedočkali se odpovědi... Den má jen 24 hodin, ach jo.
Nebo třeba minulé úterý jsem měla dopoledne 25 studentů, skončila ve tři a už mě čekala várka dalších 20 studentů. Kamarád, který přišel na skok něco domluvit, mne zdržel asi půl hodiny. A pak mi volal, že chodbou slyšel hovor jedné studentky, že jsem kráva, která ještě nezačala... Kráva se od rána přitom nestihla jít ani vyčůrat :-)  Jo, vím, co se o některých vyučujících říká i co se říká o mně. Jsem praštěná, nespolehlivá, atd.... Pokud jsem poslala materiály k dějinám, nikdo vlastně nečekal, že to opravdu udělám. atd. Nebojte se, nám se obyčejně donese, co si studenti povídají.... 
Ne, nestěžuji si. Jen někdy přemýšlím, - smutně přemýšlím - o lidech a o tomto světě. O tom, za čím se všichni ženeme a honíme a proč.
A přiznám se, nechtěla bych být v dnešní době student, honící se za kredity a stávat se pomalu jen číslem.... v množství mnoha.
Bála bych se, že ztratím, že zapomenu na smysl....

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Lidé jsou nepředvidatelní tváří se tak a pak se otočí a mluví jinak, ale myslím si, že Vy si to právě nezasloužíte. A ty hanlivé věci si nebrat k srdci, protože myslím, že nás je na OSU podstatná většina, která k Vám má určitý respekt a zalíbení ve Vás a Vašem způsobu učení a prezentace učiva:))..Hold ne každému se člověk nezavděčí, a ne každý chápe kolik toho ten druhý má na práci, že se nemůže hned věnovat požadavkům, které jsou na něj kladeny. Jinak přeji krásné prázdniny a oddech od školních povinností:)) K.H.

Miriam Prokešová řekl(a)...

dobrý den, moc děkuji:-)) A také přeji krásné prázdniny,
miriam prokešová

Anonymní řekl(a)...

Soucítím s Vámi Paní Prokešová. Petra s Barunkou.


Přeju Vám, odpočiňte si nad Komenským. Užijte si prázdnin.