10. 10. 2012

rýmování v tichu noci

Jsi světýlko v mé duši
ohýnek v mém srdci,
jsi smutek, co mi sluší,
úsměv v pláči,
naděje neumírající

Jsi láska, která spasí

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Láska spasí...
Dnes, jela jsem s dcerou do Prahy na jednu slavnost do sv. Víta. Ani se mi pak už nechtělo. Je toho tak moc. A pak se cestou tam stala věc, kdy jsem věděla, že proto jsem měla jet..Vlak nahlásil nehodu a že bude mít asi hodinu zpoždění.Venku u okýnka byl pohyb...zanedlouho jsme věděli..na kolejích ležel mladý muž a vlak nestihl zastavit..když zastavil, byl ten muž přímo pode mnou..jen dole..byly vidět jeho nohy..proč ten lidský život někdy tak blbě skončí???..přijeli hasiči, záchranáři, policie, pak i kriminálka. Pohřební službu jsme už neviděli. Zakryli jej plachtou. A mně to šroubovalo v hlavě: Alkohol? Drogy? Deprese? Neštěstí? Mé úvahy mu život nevrátí. Kousek od nás v kupé cestovali lidé, kteří také jeli na stejnou slavnost, jako my. Neznala jsem je. Paní pak navrhla: Pomodlíme se za něj aspoň desátek k Bohu milosrdnému? Tak jo. Pomodlili jsme se- Korunku k Božímu Milosrdenství. Byli jsme tři. A ve chvíli té modlitby jsem věděla, že pro tuto chvíli jsme tam měli být.
Láska spasí.. Snad ten jeho krok do Věčnosti byl krásnější.. r.

Jindra Planková řekl(a)...

Děkuji, a to nejen za verše, ale i za Váš včerejší upřímný a klidný pohled na věci kolem nás. Už teď se moc těším na další společnou lekci. Jindra Planková

Anonymní řekl(a)...

Nebyla jsem zde strašně dlouho. Stýská se mi v těchto dnes víc než je mým zvykem. Stále platí to, co jsem tu kdysi odepsala jedné nejmenované jmenované.... má milovaná maminko... Vy víte, kdo jsem a proč to takto píši. Dnešní dny jsou opět toho příčinou, ale v kostele bych se zbláznila žalem. Tak strašně moc bych si přála Vy víte co a proč. V životě toto štěstí nepocítím. V životě. Před 10 lety jsem úplně stejně plakala kvůli tomu malému nevinnému v sobě a teď mám naprosto stejný pocit... zase pláču. Ach ti muži. Jsou tak nevděční a nemilující ach ti rodiče jsou tak kritičtí.