10. 4. 2017

Co vzít s sebou na cestu - slovo úvodem

Takže přípravy na cestu vrcholí.
Co vzít s sebou?
Nutné je vědět, že jdeme dobrovolně. Nikdo a nic nás nenutí - ani já ne :-)
Dobré je vědět, že splnění odpovědí na otázky se netýká jen některých, ale všech, včetně i "neotázkových" úkolů."
Dobré je přibalit si trpělivost, dobrou náladu, chuť odpovídat, motivaci...
a další a další.
Poutníci své odpovědi mohou posílat jako zpětnou vazbu již během cesty, nebo průběžně, nebo až kompletně na samotném konci.
Odpovědi mohou být různě obsáhlé a rozsáhlé, neměly by být však opisováním textu ze skript (což také záleží na tom, jak umně se budu umět zeptat, abyste nic opisovat nemuseli).
Odpovědi můžete posílat na dvě e-mailové adresy - buď na mia.proki@seznam.cz nebo na adresu tohu-vabohu@seznam.cz.
A ještě důlěžitá poznámka - pokud si vyberte tuto možnost "vykonání" zkoušky (u ústní si pak už jen povídáme o Vašich odpovědích), měli byste vědět také to, že možná vědomostní test a ústní zkoušení je sice klasická, ale možná také méně trnitá cesta. Při otázkách na tomto blogu vás někdy i potrápím, odpovědi nejsou vždy jednoduché, a jsou koncipovány tak, abyste skripta - a nejen ony - prolistovali i vícekrát.
Proč volím tento způsob, pro mě osobně také celkem časově náročný? Mám filosofii výchovy ráda... A chtěla bych ji studentům co nejvíce přiblížit - více, než je k tomu dán prostor na přednáškách.
Tak tedy nasaďte si botky samochodky a půjdeme!
A ještě malý dodatek - putování není zaměřeno na "cílovou" rovinku, ale na zážitky již během cesty. Není a nebude vnímáno jako dobré, méně dobré, vyhovující, nevyhovující - jde o putování samotné, o proces...
Tak tedy šťastnou cestu!

Žádné komentáře: