20. 11. 2021

Předvánoční putování 2021

Buďte vítáni.

Kde? Můžete se zeptat. 

Na naší, téměř již tradiční, předvánoční pouti. Tato pouť je věnována především studentům oboru filosofie výchovy. Budu tady klást každým dnem otázky, na které mohou studenti odpovídat dle svého vlastního uvážení a na základě svého vlastního rozhodnutí. Pouť je tedy pro studenty filosofie výchovy zcela dobrovolná. Ale nejen to. Tato pouť je otevřena každému, kdo má chuť s námi putovat nejen filosofií, ale také svým vlastním životem, svým vlastním příběhem. Bez nutností odpovídat na otázky, když jen tak pro sebe samotné.  

Chci v tomto putování každého poutníka "provést" nejen již zmiňovanou filosofií výchovy, ale v podstatě životem jako takovým. Chci ukázat, že filosofie není jen nějaké více či méně složité teoretizování, odtržené od života, ale je naší každodenní zkušeností; je tím, s čím se ve svých životech neustále setkáváme, aniž to mnohdy víme či tušíme.

Buďte tedy vítáni na naší cestě. Předvánoční cestě se vším, co s sebou přináší, se vším, s čím se setkáme. Mohu prozradit, že to bude pojetí filosofie, současného světa, člověka, lásky, dítěte, dobra a zla a mnoho dalšího.

Co si vzít na naši společnou cestu? Tlumok dobré nálady, ve kterém budete mít botky samochodky i botičky z dětství, své vzpomínky i své smutky. 

Tož tedy vítejte! A zítra vykročíme...

Žádné komentáře: