7. 6. 2008

Po přistání 3. - v dobré společnosti

Takže jsme doletěli a je asi čas jít už dál po svých. Nebo se připravovat na další let?
Zpracovávám obrázky zelinky Přiďkumě a připravuji slibovanou "galerii". Docela se těším, až trošku oživí náš blog...
Hodně z vás mě svým zpracováním letu a myšlením mnohdy se zarudlýma, ale občas i jasnýma odpočatýma očima chytilo za srdce. Podařilo se nám společnými silami (nebojím se to říct) "oživit" filosofii, vnímat její podstatu - vrátili jsme jí dech a význam. Bylo úžasné pozorovat váš zájem, číst vaše myšlenky (myslím všech zúčastěnných) a vidět hloubku vašeho myšlení a uvažování o světě a životě.
Pro krátkou rekapitulaci - nejzáludnější otázky byly tři: za prvé ta, kterou jsem se ptala na triumfální konec. Pak otázka, ptající se na rozdíl mezi dítětem a dospělým. No a rady si mnozí z vás nevěděli ani s tím, jak tajemně a nepoznán, básnicky žije člověk na této zemi :-), tam jste někteří skutečně "básnivě" tápali. A nejrůznoroději jste odpovídali na otázku, zda šťastní lidé mají šťastné děti.
A také bylo znát, že malé děti v nás žijí svůj život celkem i naplno a jsou docela v pohodě a mají se fajn. A co více, podle vašich slov máte to malé dítě v sobě docela i rádi... Vlastně - já mám taky ráda tu holčičku, kterou jsem kdysi byla (a pořád vlastně ještě jsem, i když vidět to asi moc není).
Takže jsme všichni sami se sebou v docela dobré společnosti :-)
Což je myslím hodně pozitivní náhled.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Vždycky je mi líto, když pod vaším povídáním není žádná odezva, ale doufám, že víte (i když složka komentáře zůstane prázdná), že vaše moudré řádky čteme, že nám pomáhají a že jsou pro nás inspirací a pohlazením zároveň.
Jana Macečková