21. 11. 2008

Začátek putování

Tak jsme na začátku naší poutě.
Venku padá první mokrý sníh, za chvíli začne noc a my vyjdeme na cestu.
Cesty jsou různé. Mohou být cesty krátké a dlouhé, široké nebo úzké, hladké nebo trnité a plné kamení, upravené a uklizené nebo zatím neprobádané a neprůchozí. Cesty známé a cesty do neznáma. Cesty přímé a rovné a cesty klikaté, nerovné a plné překážek. Cesty vzhůru a cesty dolů. Někdy plným pádem.
Po takto různých cestách putujeme. Také naše poutě mohou být různé, podobně jako cesty. Můžeme putovat do jiných krajů, zemí a měst, můžeme tedy putovat někam, tedy určitým směrem. Anebo také za něčím. Můžeme putovat za lepším životem, za štěstím, za bohatstvím, za slávou, za úspěchem, za láskou, za vzděláním, za sluncem, za bůhví čím možným i nemožným.
Třeba jako my - my budeme putovat za zápočtem.
Tak tedy - vítejte na naší společné pouti.
Snad pro nás bude aspoň trošku příjemná.

Otázka č. 1 hlavní: Odkud se vzalo slovo paidagogos a co vlastně znamená?
Otázka č. 2 vedlejší: Jak souvisí nebo může souviset význam slova paidagogos s putováním?

3 komentáře:

Vlastik :o) řekl(a)...

Dobrý den či večer, mohu mít na Vás dotaz, zda-li tuto pouť za zápočtem podnikáme místo testu, který jste nám slíbila na konci semestru či místo seminární práce na námi zvolené téma? Nebo je tomu ještě jinak a podnikneme paralelně všechny tyto tři poutě za poznáním a odměnou za všechny tři nám bude zápočet? Předem děkuji za odpověď. Přeji hezký zbytek dne, ať už si tento komentář čtete kdykoliv :o) Vlasta K. z pondělní ranní skupiny

Miriam Prokešová řekl(a)...

Dobrý den, tuto pouť za zápočtem podnikáme místo slíbeného testu. Proto je ukončení poutě naplánováno na 14. 12., abych měla jak rozpoznat, kdo se zúčastnil a kdo ne, protože to je dobrovolné a kdo s námi nepůjde, bude psát test :-) Seminární práce zůstávají, ty prostě platí. Napíšu pár pravidel teď i přímo na blog, nejste totiž sama, komu jsem v tom nechtěně způsobila chaos. Ale i tak moc děkuji za zájem,
miriam prokešová

Vendul řekl(a)...

Dobrý večer, chtěla bych Vám poděkovat za velmi originální a úžasnou cestu k zápočtu! Velmi ráda se jí zúčastním!!! Ještě jednou děkuji! Vendula Foltýnová (ze čtvrteční skupiny 12.30-14:05)