26. 3. 2020

Co bude zapotřebí k absolvování tohoto předmětu

Ptáte se mě někteří, co vlastně k absolvování tohoto předmětu bude zapotřebí.
Přiznám se - zaskočilo mě to, co se momentálně děje, a nějak mi absolvování předmětu nepřipadá až tak důležité...  Však uvidíme, co bude.
Náš starý strýc, vždycky, když něco plánoval, tak k tomu dodával: jestli dožijem a zdrávi budem...

Tak ano. Ten, kdo se zúčasťňuje putování a odpovídá průběžně - nebo je pak možnost i najednou - na mnou pokládané otázky, bude mít (ostatně jako vždycky při putování) písemnou část zkoušky splněnou. A nad odpověďmi si jen popovídáme, což v podstatě již děláme formou e-mailových odpovědí.
V tohu-vabohu, v tom putování však nejde primárně o nějakou známku, o nějaké splnění "úkolu" a zadání, ale o tu cestu samotnou, o ten samotný proces putování, zastavení se, zamyšlení... Ne vždy je všechno změřitelné, spočitatelné, zhodnotitelné. Však naše současnost nám to dnes ukazuje více než kdy jindy.
Ne-putující pak nějakým způsobem vyřešíme...
Však ještě není konec světa.
Doufám...

Aha, ještě k aplikaci, kterou jsem včera zaslala na hromadné e-maily tohoto předmětu. Pátrám po možnostech, snad se nám to zprovozní, spolupracuji s počítačovým technikem, tak uvidíme. Ale pokud vám to nepůjde, nezoufejte, pracuje se na tom.
Ty termíny odevzdávání seminárních prací prozatím přesně nevíme, vůbec si s tím nedělejte těžkou hlavu... V žádném případě vás nijak nebudu uhánět, deptat, likvidovat... Hlavně se všichni opatrujme, mysleme na své blízké i na sebe a buďme zdrávi...

Žádné komentáře: