24. 4. 2014

Hadi a štíři

Hadi a štíři,
vylézají na svatého Jiří.
Takže už vylezli.
Ať jsou vítáni :-)

Svátek svatého Jiří už bude za chvíli za námi.
A hadi a štíři před námi.


Otázky dvacáté druhé jen tak:
Na co byste se rádi zeptali Vy mne?
Chyběla Vám tady nějaká otázka, na kterou byste chtěli odpovědět, a ne a ne ta otázka zaznít?

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Opravdu již vylezli, dneska jsem na jednoho málem šplápla, zase budu muset volat strážníky, že se nastěhovali pod nástupiště jako každé jaro. Ačkoli jsou zmije pěkné, tak nemusí být tam, kde jsem já...

Anonymní řekl(a)...

Mě by zajímalo, jestli si myslíte, že se filozof jako filozof musí narodit? Nebo jestli se to filozofování dá nějak naučit :-)

Miriam Prokešová řekl(a)...

Dobrý den, myslím, že se ti lidé s tím už tak nějak rodí. Ale otázka to je složitější :-))) Rozdělila bych to do několika kategorií. První jsou lidé, kteří jsou prostě vnímavější k otázkám, které na ně pořád tak nějak samy dotírají a nedají jim pokoj, aniž chtějí... a stanou se z nich tím pádem filosofové, protože jinak to ani nejde. Pak jsou filosofové, kteří se k tomu dopracují vědeckými cestami (matematika, atd.) a propojí své poznání s filosofickými tezemi. No a pak jsou lidé, kteří zažijí v životě nějaký velký otřes, trauma, mezní situaci, která je strhne k filosofickému přemítání... Naučit se "být filosofem" dá tím, že se otevřete šíři otázek a začnete vnímat věci samozřejmé nesamozřejmě. Ovšem pozor, můžete z toho také zblbnout, což se některým filosofům nakonec i stalo :-)