21. 12. 2019

Putování, den dvacátý šestý

Někdy mě napadá, co by si asi pomyslel mimozemšťan, kdyby v tuto předvánoční dobu navštívil naši zemi.
Co by mu asi šlo hlavou při pohledu na obchodní domy, davy lidí, zběsile něco nakupujících, a hlavně: co by říkal vší té vánoční výzdobě. Baňky, světýlka, hvězdičky a vůbec to všechno...
A jestli by si myslel, že to tak je běžné po celý rok a že to tak ti lidé mají pořád.
A nevím proč, při té představě se usmívám.
Vidím splašeného, vyjeveného mimozemšťana, myslícího si, že jsme patrně všichni šťastní blázni.
Hmm.
Kéž by tomu tak bylo...


Otázka dvacátá šestá, odpočinkově záludná:-)
Jaký dárek byste dali mimozemšťanovi?

3 komentáře:

Šeptající zaklínač řekl(a)...

Darovala bch mu několik dní v ženském a pak mužském, člověčím těle.Aby si zkusil,jaké to je, být člověkem,obout si naše boty...žít prostý, každodenní život, okusit radosti i strasti a prožít třeba srážku s blbcem ;-)
Ale...teď nevím,zda by to nebl spíše trest...nežli dar :-D

Zuzana.B řekl(a)...

Mojím darem pro něj by byl Dar ducha, tedy znát pravdu životního zákona přímo bez učení a prostředníků. Jedním z významých životních zákonů by pro něj bylo štěstí. Obvykle se má za to, že se člověk se štěstím musí narodit, stejně jako se rodí krásný nebo bohatý. Dokonce je to prý zapsáno v knize osudu a není to dáno každému. Dnes už je vědecky dokázáno, že veškeré procesy těla řídí centrální nervový systém, který rovněž vytváří scénář změn souvisejících s věkem. Odráží se v něm naše představy o životě, tradice a očekávání. Stačí připomenout lidové pořekadlo: „Veselá mysl, půl zdraví“. Platí zkrátka, že člověk si může užívat radostí života v každém věku. Tedy i mimozemšťan by si mohl užívat radostí života v každém věku.

Studentka C19129

Pavla Řemel řekl(a)...

Cizince bych pozvala k nám domu na večeři. Seděli bychom všichni s dětmi u jednoho stolu, dali bychom mu ochutnat to nejlepší co máme, seděl by v čele a my bychom se ho ptali na jeho život. Vyprávění bychom podpořili dobrým vínem, louskali bychom pistácie, hrála by dobrá jazzová hudba a ve dvě ráno bychom ho blaženého uložili do pelechu.
Na cestu dom by dostal raneček s DVD "Hvězdné války" a klobásky od našeho řezníka. Snad by přilítnul i na druhou návštěvu.
Na mimozemšťany se musí pomalu :)