8. 12. 2010

Putování šesté

"Kdo miluje, letí...",
řekl prý Tomáš Kempenský.
Tak si tedy my, kteří milujeme, prostě a jednoduše létáme.
Ale možná to není ten nám už známý let na koštěti. Protože, když letíme na koštěti, tak myslíme. A láska prý s myšlením a rozumem nemá nic moc společného.
Takže, že by to bylo jen na nás, který let si vybereme?
Nevím jak vy, ale asi jsem náročná. Ráda bych obojí. Je smutné nemilovat a nelétat si, a nemyslet je smutné stejně tak.
Takže - co si přát?
Příjemný let. Hmm- ale co ty zarudlé oči? Oči ducha? Tady jsou možná i pochopitelnější, než při letu čarodějnic...
Nebo ne?

Otázka č. 6 úsměvná: "Létám, létáš, létáme, lásce tím pokoj nedáme?" Napadají Vás podobné rýmy na naše téma?
Otázka č. 6 odlehčující: A znáte nějaké veselé rýmovačky, spojené s láskou?
Otázka č. 6 vážnější než předešlé: Láska je vážná věc. Máte nějaký oblíbený citát o lásce (a jste ochotni se o něj se mnou podělit?)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Hezký den paní doktorko,

mám na Vás dotaz, týkající se zápočtu předmětu KPD/OBEC. Psala jsem Vám před nějakým časem e-mail, na který se mi ovšem nedostalo odpovědi. :-)
V našem semináři, který se vždy konal v úterý od 17:25 do 19:00 jste v naší úvodní hodině zmínila, že seminární práce na téma učitele je dobrovolná a že podmínkou k zápočtu je buď test, nebo Mikulášská zastavení. Chci se Vás tedy zeptat, zda to tedy platí, nebo musíme všichni bez vyjímky tuhle seminární práci vypracovat. Ptám se proto, že vím, že její vypracování nebude otázkou hodiny a proto bych ráda věděla, co tedy dále dělat a jak k zápočtu dále pokračovat. :-)

S pozdravem L*K*

Miriam Prokešová řekl(a)...

Dobrý den, platí, že seminární práce na téma učitele je dobrovolná, byla to má prosba (protože mne ty vzpomínky zajímají).Moc se omlouvám,ž e jsem vám ještě neodpověděla na váš mail, ale zoufale nestíhám, dostávám jich denně tak kolem 30 i více a není v normálních lidských silách všechny odpovědi zvládat. Termíny zápočtu zapíšu, snad už dnes (taky to slibuju den co den a ne a ne se k tomu dostat). Nebojte, můžete být v klidečku, a kdyby se Vám chtělo nějakou vzpomínku napsat, budu mít radost, ale na Vašem udělení či neudělení zápočtu to nic nezmění, tam je důležitý buď ten test nebo Mikulášská zastavení. Moc zdravím,
mp

Anonymní řekl(a)...

Děkuji Vám za odpověď paní doktorko, jste moc hodná :-)

Chápu, že toho je asi hodně s těmi všemi Mikulášskými zastaveními... :-)

Hezký zbytek večera,

L*K*